Политика за приватност

 

Датум на стапување во сила: 20.04.2020

 

Добредојдовте на Мој Простор.

Мој Простор („нас“, „ние“ или „наш“) работи на https://mojprostor.mk

 

Во Мој Простор, ние собираме и управуваме со податоците на корисниците според следната политика за приватност.

 

Информации за корисникот

Ние собираме информации што ги доставувате директно до нас. На пример, собираме информации кога создавате сметка, се претплаќате, учествувате во било какви интерактивни одлики на нашите услуги, пополнувате формулар, барате поддршка од клиенти или на друг начин комуницирате со нас. Информациите што можеме да ги собереме го вклучуваат вашето име, електронска пошта, поштенска адреса, информации за кредитни картички и други контакти или идентификација на информации што ќе изберете да ги дадете.

Собираме анонимни податоци од секој посетител на веб-страницата за да го следиме сообраќајот и да ги поправиме грешките. На пример, собираме информации како веб-барања, податоци испратени како одговор на ваквите барања, IP адреса, тип на интернет прелистувачот што го користи Корисникот, јазик на прелистувач , бројот на корисници кои го виделе огласот, на веб-сајтот, временска ознака за барањето, клучни зборови кои ги користи Корисникот при пребарување на веб-сајтот, итн.

Ние исто така користиме разни технологии за собирање информации, а тоа може да вклучува и испраќање колачиња на вашиот компјутер. Колачињата се мали датотеки со податоци складирани на вашиот хард диск или во меморијата на вашиот уред што ни помагаат да ги подобриме нашите услуги и вашето искуство, да видиме кои области и одлики на нашите услуги се популарни и броење на посети. Ние исто така може да собираме информации користејќи веб-светла (исто така познати како „пиксели за следење“). Веб-светлата се електронски слики што можат да се користат во нашите услуги или е-пошта и да ги следат броењето на посети или да ја разберат употребата и ефективноста на кампањата.

 

Користење на податоците

Ние ги користиме само вашите лични информации за да ви ги обезбедиме услугите на Мој Простор или да комуницираме со вас за веб-страницата или услугите.

Ние користиме стандардни техники во индустријата за да се заштитиме од неовластен пристап до вашите податоци кои што ги чуваме, вклучително и личните информации.

Ние не споделуваме лични информации што ни ги доставувате без ваша согласност, освен:

  • ако корисникот не даде јасно согласност во моментот на регистрација или подоцна
  • кога е потребно да се спроведе некоја законска обврска на Мој Простор
  • кога информациите ги бараат државни власти, сидски власти или службени лица, кои согласно важечкиот закон се овластени да бараат и прибираат такви информации во согласност со законските процедури и прописи
  • веруваме дека е потребно за откривање, спречување или решавање на измами, безбедносни или технички проблеми

 

Споделување на податоците

Ние не ги споделуваме вашите лични информации со трети страни. Агрегираните, анонимизираните податоци периодично се пренесуваат на надворешни услуги за да ни помогнат да ја подобриме Интернет-страницата и услугите.

Можеби ќе дозволиме трети страни да обезбедуваат услуги за аналитика. Овие трети страни можат да користат колачиња, веб-светла и други технологии за да соберат информации за вашата употреба на услугите и другите веб-страници, вклучувајќи ја вашата IP адреса, веб прелистувач, прегледаните страници, времето поминато на страниците, кликнаните врски и информациите за конверзација.

Ние исто така користиме социјални копчиња обезбедени од услуги како Twitter, Google, LinkedIn и Facebook. Вашата употреба на овие услуги од трети страни е целосно изборна. Ние не сме одговорни за политиките за приватност и / или практиките на овие трети страни и вие сте одговорни за читање и разбирање на политиките за приватност на тие трети страни.

 

Колачиња (Cookies)

Може да користиме колачиња на нашата страница за да ги запомниме вашите преференции.

 

Безбедност

Преземаме разумни чекори за да ги заштитиме личните информации што можат да се идентификуваат од загуба, злоупотреба и неовластен пристап, откривање, промена или уништување во согласност со законот за личните податоци на Република Северна Македонија и други соодветни закони. Но, треба да имате предвид дека ниту еден пренос на Интернет не е целосно безбеден или без грешки. Особено, е-поштата испратена до или од страниците може да не е безбедна.

 

За децата

Интернет-страницата не е наменета за деца под 16 години. Ние свесно не собираме информации за лична идентификација од посетители на оваа возрасна група.

 

Промени во Политиката за приватност

Ние може да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време.  Користењето на информациите што ги собираме сега подлежат на сила на Политиката за приватност во моментот кога се користат овие информации.

Ако направиме големи промени во начинот на прибирање или користење на информации, ние ќе ве известиме со објавување на нашата веб-страницата или ќе ви испратиме е-пошта.